Eğitim Sitesi

Yüksek kontrast film banyoları Nedir? Yüksek kontrast film banyoları Hakkında Kısaca Bilgi

Yüksek kontrast film banyoları Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Yüksek kontrast film banyoları:

Yüksek kontrasta sahip (az gri tonlu) görüntülerin elde edilmesi için özel olarak yapılan filmin kimyasal banyo işlemleri. (high contrast films developers)

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Anti-halo tabakası: Filmlerin arka yüzeylerine sürülen ve taşıyıcı taban ya da fotoğraf makinesinin arka kısmından yansıyarak yeniden filme dönüp "halelenme" ye neden olan ışığı emerek yok eden boyalı katman.

    TTL (Through The Lens): 1- Işığın objektiften geçip makineye girdikten sonra ölçüldüğünü ifade eden kısaltma. Böylece objektifte ve objektife takılacak diğer araçların neden olduğu çeşitli ışık kaybını hesaba katmaya gerek kalmamaktadır. Çünkü ölçüm bütün kayıplardan sonra yapılmaktadır. 2- Özellikle otomatik odaklama ve pozlamadan bahsedilirken işlemin optikte fiziksel olarak gerçekleştiği anlamınadır. SLR ile karıştırılmakla birlikte aynı şeyi ifade etmez.

    Üst üste baskı: Birden fazla negatifteki görüntülerden oluşmuş baskı. Yeni bir negatif agrandisöre yerleştirildiğinde baskı kartının daha önce pozlandırılmış bölümleri maskelerle kapatılır.

    Poz Toleransı: Bir filmin az veya çok pozlanmış olmasına rağmen kabul edilebilir bir görüntü verme kapasitesini ifade eder. Negatif filmler genellikle daha fazla poz genişliğine sahiptir ve iki stopluk az veya çok pozlamalarda dahi baskı alınabilecek görüntüler oluşabilmektedir. Diapozitif filmlerde ise bu tolerans daha az olduğundan, tatmin edici sonuçların alınabilmesi amacıyla daha kesin poz değerleri kullanılmalıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü