Eğitim Sitesi

Yönetim Kurulu Nedir? Yönetim Kurulu Hakkında Kısaca Bilgi

Yönetim Kurulu Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yönetim Kurulu:

Başta yönetmen, yönetmen başyardımcısı ve öteki yardımcılar olmak üzere bir eğitim kurumunun yönetim sorumluluğunu taşıyan kimselerden oluşan kurul.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bilim Felsefesi: Bütün bilimler için geçerli yöntemleri araştıran; bu yöntemlerden yararlanarak elde edilen temel kavramları, bu kavramların ışığı altında varlığın genel özelliklerini, yeni bilgi ve görüşler karşısında eski değerlerin durumunu inceleyip eleştiren ve bilimleri ortak bir temele dayamaya çalışan felsefe alanı.

    Büyüme Eğrisi: Bedence ve zihince olgunlaşma sonucu organizmanın özellik ve görevlerinde ortaya çıkan değişmeleri çizgisel olarak belirten eğri.

    Sınıf Yönetimi: Sınıfta hedefler doğrultusunda öğretim ve öğrenmenin meydana gelmesi için, öğretmenin öğrenme çevresi ve öğrenci davranışlarını düzenlemesi, kontrol etmesi ve değiştirilmesiyle ilgili teknik ve etkinlikler bütünüdür.

    Proje Puan Tablosu: Alan lideri öğretmenler tarafından her proje öğrencisinin değerlendirmeden aldığı notun yazıldığı tüm tablodur. Yılın sonuna kadar alan lideri öğretmen tarafından saklanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü