Eğitim Sitesi

Yığma Binalar Nedir? Yığma Binalar Hakkında Kısaca Bilgi

Yığma Binalar Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Yığma Binalar:

Yapıya etkiyen düşey ve yatay yüklerin sadece duvarlar ile taşındığı yapılar.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Bingi (Küresel Bingi): 1- Sivri tonoz kaburgalarının arasını dolduran küresel üçgen parçalardan her biri. 2- Bir kubbeyi taşıyan kemerlerin arasında yer alan ve kare plandan yuvarlak plana geçişi sağlayan küresel üçgen, pandantif.

    Monokrom: Bu terim tek renkle resim yapmak anlamına gelir. Sadece bir rengin açık ve koyu tonları kullanılarak obje resmedilir. Bu tarz resimlerde arka plan çok önemlidir. Çünkü arka plan resimde kontrast yaratmada en önemli faktördür.

    Camyünü Asma Tavan: Isı kaybının çok olduğu mekanlarda yoğunlukla kullanılan asma tavan çeşididir. Dekoratiftir, hafiftir, kırılmaz, darbe ve titreşimlerden etkilenmez, kolay takılır, kolay sökülür, kolay temizlenir, alev almaz, uzun ömürlüdür, ısı yalıtımı sağlar, ortamın akustiğini düzenler, gürültüyü emer, konuşmaları anlaşılır kılar. Montajı, sökülmesi ve temizlenmesi kolay ve hızlı olan camyünü ürünler aynı zamanda aydınlatmanın en iyi şekilde yapılmasını sağlayarak enerji tasarrufu yaratır.

    Mat Boya (Plastik Boya): Su bazlı mat boyalara, halk arasında "plastik boya" denir. Mat boyalar, kaygan bir yapıya sahip değildir. Tam silinebilme özellikleri yoktur. Bu yüzden, mat boya ile boyanmış duvarların çok sık ve ıslak bezle silinmesi, boyanın renk kaybına uğramasına ya da lekelerin boya üzerinde iz bırakmasına neden olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü