Eğitim Sitesi

Yaylak Nedir? Yaylak Hakkında Kısaca Bilgi

Yaylak Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Yaylak:

Yazın barınılan yer. Orduların, göçebe oymakların hayvanları ile birlikte yaylaya çıkarak konakladıkları yer.

 

Hukuk Terimi Olarak Yaylak:

Bir veya birkaç köy ya da beldeye, ayrı ayrı veya ortak olarak, yaz mevsimini geçirmeleri ve hayvanlarını otlatmaları için tahsis edilen veya öteden beri bu amaçla kullanılagelen arazi. hayvanların yayılıp otlamasına uygun yer; otlak

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yaylak:

Çiftçilerin hayvanları ile birlikte yaz mevsimini geçirmeleri, hayvanlarını otlatmaları ve otundan yararlanmaları için tahsis edilen veya kadimden beri bu amaçla kullanılan yer.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Barok Tarzı: XVII ve XVIII. yüzyıllarda Avrupada yaygın olan sanat tarzıdır.Mimaride, heykelde, kıvrımlı gösterişli süsleriyle, resimde ayrıntılarıyla ve ışık oyunlarıyla, müzikte canlı ve hareketli ritimleriyle belirlenir.

    Havari: Hz. İsa'nın peygamberliğine inanan on iki kişiden her birine verilen isim.

    Ay Yılı (Kameri) Takvimi: İlk kez, İlkçağ Mezopotamya uygarlıklarından Sümerliler'ce oluşturulan, Babilliler tarafından geliştirilen takvimdir. 354 gün ve 12 aydır. Arap-İslam Devleti Halifesi, Hz. Ömer zamanında başlangıcı Hicret alınarak Hicri-Kamer Takvimi oluşturuldu.

    Ankara Savaşı (1402): Timur, 1402 yılında Anadolu'ya girerek, Sivas'ı aldı. Yıldırım Bayezit ve Timur Çubuk Ovası'nda karşılaştı. 1402 yılında meydana gelen Ankara Savaşı'nda Osmanlı ordusu yenildi ve Yıldırım Bayezit esir düştü. Ankara Savaşı'nın Sonuçları 1. Yıldırm Bayezit Timur'a esir düştü ve esaret altında öldü. 2. Anadolu'da Türk birliği bozuldu ve beylikler yeniden kuruldu. 3. Batı'ya olan Türk ilerleyişi yavaşladı ve İstanbul'un fethi gecikti. 4. Bizans İmparatorluğu geçici bir süre de olsa kendini toparlama fırsatı buldu. 5. Fetret Dönemi başladı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü