Eğitim Sitesi

Yarım ballık Nedir? Yarım ballık Hakkında Kısaca Bilgi

Yarım ballık Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Yarım ballık:

Gerçekte dadant kovan için düşünülmüş çerçeve iç alan ölçüleri, kuluçkalık çerçeveleri yaklaşık yarısı kadar olan ballık. Aynı ballık 10 çerçeveli olarak langstroth kovan içinde uygulanır.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Delibal: Arıların, özellikle Karadeniz Bölgesinde doğal olarak yetişen ormangülü (komar) bitkisinin balözünden ürettikleri, az yendiğinde şifalı olan, çok yenilmemesi gereken bal.

    Kireç hastalığı: Etmeni Ascosphaera apis adlı bir fungus (mantar) olan yavru hastalığıdır. Tüm mantarlar gibi nemli ortamları sever. Hastalıklı larvalar mumyalaşmış olup siyahımsı, gri veya beyaz renktedirler. Hastalığın ilk dönemlerinde beyazlaşmış larvalar iki parmak arasında ezilebildiği halde ileri dönemde pirinç tanesi gibi sertleşerek arılar tarafından kovan önüne ve uçuş tahtası üzerine atılırlar.

    El demiri: Örtü tahtalarını kaldırmak, çerçeve çıkartmak, kovan parçalarını birbirinden ayırmak ve kovanın muhtelif yerlerindeki artıkları kazıyıp temizlemek için kullanılan metal kazıyacak.

    Tozlaşma: Erkek organlarındaki çiçektozunun, rüzgâr veya böcekler aracılığıyla çiçeklerin dişi üreme hücrelerine ulaşması. (Polinasyon, Döllenme)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü