Eğitim Sitesi

Yardımlaşmalı Eğitim Nedir? Yardımlaşmalı Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Yardımlaşmalı Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yardımlaşmalı Eğitim:

Eğitim Politikasının temel araçlarından birisi yardımlaşmalı öğrenme olmalıdır. Bu yaklaşımda, çeşitli eğitim konularında çeşitli bilgi-beceri düzeyinde olanların birbiriyle yardımlaşabilecekleri kulüpler oluşturulur. Örneğin "Bilgisayar Yardımlaşma Kulübü", "Sorun Çözme Yardımlaşma Kulübü" gibi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Dengeleme: Bireyin kendi karşılaştığı bir durumda, kendisinde önceden var olan bilgi ve deneyimleri arasında denge kurmak için yaptığı zihinsel işlemler.

    Ortaöğretim Kurumu: Ortaokul veya imam-hatip ortaokulundan sonra dört yıllık eğitim ve öğretim veren, resmî ve özel örgün eğitim okul ve kurumlarının her biri.

    Bağıntılılık Kuramı: Herhangi bir şeyin ya da durumun niteliğinin ve anlamının, başka şeyler ve durumlar ile olan bağıntılarına göre belirlenebileceğini, bir şeyin ya da durumun nitelik ve anlamının ancak bir bütün içindeki yerine göre değer kazanabileceğini ileri süren felsefe görüşü.

    Adaylık Eğitimi: Belli bir görev dalında çalışmak ya da görevle ilgili bir ünvan kazanmak için gerekli koşulları ve yetenekleri taşıdıkları belgelenmiş kişilere o dalda göreve başlamadan önce belirli bir süre uygulanan eğitim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü