Eğitim Sitesi

XML Nedir? XML Hakkında Kısaca Bilgi

XML Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak XML:

XML (Genişletilebilir İşaretleme Dili) web in işlevselliğini geliştirmek için dizayn edilmiş esnek ve uygulanabilir bilgi tanımlama dilidir. HTML gibi statik ve önceden tanımlanmış bir forma sahip olmayan XML, diğer dillerin tanımlanabildiği bir meta-dildir.Bu sayede değişik tipte dokümanlar için kendi işaretleme dilinizi geliştirebilirsiniz.

 

Elektronik Ticaret Terimi Olarak XML:

Extensible Markup Language teriminin kısaltması olan XML'in Türkçe karşılığı Genişletilebilir İşaretleme Dili'dir. Verileri aynı anda hem bilgisayar sistemleri, hem de insanlar tarafından kolayca okunabilecek halde oluşturmayı hedeflemektedir. XML sayesinde bu veriler hem saklanabilir, hem de birden fazla sistem arasında veri alışverişi yapmak için kullanılabilir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    EFFECT PROCESSOR: Stüdyoda eko, derinlik ve değişik dinleme hacimlerinin etkilerini yaratan sistemler.

    Gamma: Orta tonlar. Ekranınızın Gamma ayarını, Photoshop klasöründeki Goodies'de bulunan Calibration'daki Gamma'yı Sistem Klasörü'ne atarak yapabilirsiniz. Standardı 1.8'dir. Renk sapmalarını Balance'daki RGB sürgülerle giderebilirsiniz.

    Oltalama (Phishing): Kişisel bilgilerin toplanması amacıyla yapılan eylemlerdir. Toplanan kişisel bilgiler, bankacılık işlemleri, kredi kartı kullanarak büyük alışverişler yapılması gibi suçlarda kullanılmaktadır.

    CADD: Bilgisayar destekli Taslak ve Dizayn üretimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü