Eğitim Sitesi

Word Nedir? Word Hakkında Kısaca Bilgi

Word Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Word:

Bilgisayarda bilgi. (kelime işlem) Bir yapımın ham kopyası Offine edit işleminde kulanılır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak WORD:

Gerçekten yılın en dikkat çeken yazılımların başında gelen Word 6.0, kullanım kolaylığı ve profesyonel kullanıcılara sunduğu işlevsel özellikleriyle de oldukça beğeni kazandı. Bununla birlikte kısa zamanda çok sayıda kullanıcıya ulaştı. Günümüzde yerini Word 7.0'ye bırakmıştır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Archie: Internet üzerindeki bilgileri otomatik olarak derleyen, düzenleyen ve kullanıma sunan bir sistem. Archie'nin ilk uygulamaları sadece Internet üzerindeki tüm FTP arşivlerini tarayıp index oluşturmakta, aradığınız dosyaların Internet üzerindeki hangi makine ve dizinlerde olduğunu listelemekteydi. Daha sonraki uyarlamaları diğer bilgi türlerini de sağlamaktadır. Arşiv makinesi (archive site), Gopher, Geniş Alan Bilgi Hizmet Birimleri (Wide Area Information Servers).

    Bandwidth: Türkçesi: Bant genişliği. Bir bağlantıdan yollayabileceğiniz bilgi miktarını ifade etmektedir. Bir ağ kablosunun taşıyabileceği maksimum veri miktarı, bps (bit per second) birimi ile ölçülür. Bir kanalın ya da devrenin veri iletme oranı veya iletişim kapasitesi ölçüsü.

    Encoder: Kodlayıcı.

    Mixer: Ses karıştırıcı cihaz. Genelde 4 kanallı olur. Birinci ve ikinci kanallar mikrofon, mono cihazlar gibi tek sesli (mono) girişlerde üçüncü ve dördüncü kanallar da stereo girişlerde kullanılır. Bu kanallara da pikaplar, deck'ler ve CD cihazları bağlanır. Üçüncü ve dördüncü kanallar arasında çift pikap kullanılarak "fade in" ve "fade out" ile bir parçadan diğerine yumuşak geçişler yapılabilir (Bilgisayarla da 1000 kanala kadar çıkarılabilir).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü