Eğitim Sitesi

Whiff Nedir? Whiff Hakkında Kısaca Bilgi

Whiff Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Whiff:

Topa yapılan vuruşun topa değmememsi yani topu ıskalamasıdır. Bu bir vuruş sayılır. Oyuna ikinci bir vuruşla devam edilir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Wood: Genellikle baş kısmı tahta ya da plastik tahtalardan yapılmış farklı uzaklıklarda atış yapabilmek için farklı numaralara sahip olan clublardır. Yedi cinsi vardır. Not: Son zamanlarda tahta ve plastik yerine hafif metaller kullanılmaya başlanmıştır.

    Inside Out: Vuruş yapılırken, intended line (Target Line) ‘na göre club başının inside alanından outside alanına doğru hareket etmesidir.

    Sole: Club head in (club başının) yere temas eden alt yüzüdür.

    Handicap: 1. Golf oyunu sonucunda, oyuncunun par ile oyunu bitirme derecesi arasındaki sayı farkıdır. Örneğin, 72 par’lık bir oyunu 78 vuruşta bitiren bir oyuncunun handikap’ı 6’dır. Oyuncuların handikap tesbiti resmi golf kulüplerinde yapılır. Üç oyun skoru ortalamasıdır. Özel bir kartla belirlenir. En yüksek handikap puanı erkekler için 28, kadınlar için 36 olarak kabul edilmiştir. 2. Eskiden amatör oyuncuların seviyesini göstermek için kullanılan günümüzde yerini Index terimine bırakmış kullanımdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü