Eğitim Sitesi

Vinç Nedir? Vinç Hakkında Kısaca Bilgi

Vinç Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Vinç:

Ağır yük kaldırmaya ve bir yere taşımaya yarayan araç.

 

Denizcilik Terimi Olarak Vinç:

Gemiye yük alıp vermede kullanılan, ambar ağızlarına yakın olarak konmuş hidrolik - elektirk veya istimle açılan makineler.

Yelken teknelerinde, özellikle ıskota ve diğer halat germek için kullanılan mekanik düzenekli, el, elektrik veya hidrolik güçle çalışan düzenek. 

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Vinç:

Ağır cisimleri veya eşyayı kaldırmak, indirmek veya aktarmak gibi hizmetlerde kullanılan sabit veya hareketli kaldırıcı alet.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Yapay Çevre: İnsanlar yaşadıkları doğal çevreyi ihtiyaçları doğrultusunda değiştirmiştir. Bu amaçla insanlar çeşitli binalar, oyun parkları, hayvanat bahçeleri, seralar, köprüler ve barajlar yapmışlardır. İnsanların oluşturduğu ve doğada kendiliğinden bulunmayan çevreye yapay çevre denir. Yapay çevrenin özellikleri; - İnsanlar tarafından oluşturulur. - Yapay çevrede daha az canlı çeşidi vardır. - Yapay çevrelerde hava kirliliğine rastlanabilir. - Yapay çevrede insan ve araçlara sık rastlanır. - Alışveriş merkezleri, mağazalar, parklar, hayvanat bahçeleri, binalar ve çevresi, havuzlar, spor alanları örnek verilebilir.

    Tam Gölge: Işığın yarı saydam ya da saydam olmayan maddelerden geçmemesi nedeniyle arka kısımda oluşan karanlık bölge. Herhangi bir ışık kaynağı tarafından aydınlatılmayan bölge olarak da ifade edilir.

    Alel Gen: Bir canlının kromozomlarında, her bir karakteri kontrol eden ve biri anneden diğeri babadan gelen bir çift gen bulunur. Gen çiftinin her bir üyesine alel gen denir. Örnek: Mavi, ela ya da kahverengi göz oluşumunu sağlayan genlerin her biri göz rengi karakteri için bir aleldir. Bir bireyde alellerden en fazla iki tanesi bulunabilir.

    Omurilik: Omurga içinde bulunan kanal boyunca uzanan,boz madde ve ak maddeden oluşan sinir dokusu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü