Eğitim Sitesi

URL (Uniform Resource Locator) Nedir? URL (Uniform Resource Locator) Hakkında Kısaca Bilgi

URL (Uniform Resource Locator) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak URL (Uniform Resource Locator):

WEB'in bir parçası olan bir kaynağın adresini belirtmek için kullanılan standart. Bölgenin dosyalarının saklandığı sunucunun adını, dosya dizin yolunu ve dosya adını bildiren bölge adresi formudur.

 

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak URL (Uniform Resource Locator):

İnternetteki resmi adres sistemi.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Cookie: 1. Bir internet sitesi tarafından ziyaretçinin bilgisayarına atılan küçük dosyacık. Bu dosyacık sayesinde o site sizin nereye girip çıktığınızı, neler üzerinde durduğunuzu ve nasıl dolaştığınızı izleyebiliyor; aynı adrese tekrar gittiğinizde sizi tanıyabiliyor. 2. İnternette en çok kullanılan anlamıyla, Web Server tarafından Web Browser'a gönderilen, Browser tarafından kayıt edildikten sonra Server'dan yapılan ek istemler sırasında tekrar Server'a gönderilen bilgidir.

    Cut: Bir yapım içinde bir sekans ile diğer bir sekans arasında ani bir geçiş aynı zamanda bir video edit'i için de kullanılır (kesme).

    Drain (dreyn): FET transistörün taşıyıcıları toplayan, bipolar transistördeki kollektör elektrodunun karşılığıdır.

    İnternet Tarayıcısı: İnternet tarayıcı, ağ tarayıcı ya da sadece tarayıcı olarak da bilinen Web tarayıcıları, İnternette sunucu bilgisayar üzerinde bulunan Web sitelerine ulaşmamızı sağlayan yazılımlardır. Diğer bir ifadeyle Web tarayıcı, WWW üzerindeki bir HTML sayfasına HTTP protokolüyle ulaşmamızı sağlayan yazılımdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü