Eğitim Sitesi

Üretici Canlı Nedir? Üretici Canlı Hakkında Kısaca Bilgi

Üretici Canlı Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Üretici Canlı:

Işık enerjisini veya kimyasal bağ enerjisini kullanarak inorganik maddelerden kendi besinini kendisi üreten canlı, ototrof.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Gastrula: Embriyonun blastuladan sonra oluşan, hücreleri içeri çökmesiyle ilk bağırsak boşluğunu meydana getiren erken embriyonik safha.Başlangıçta ektoderm ve endoderm olmak üzere iki tabakadan ve bu iki tabaka arasında kalan boşluktan oluşur. Ektoderm ile endoderm arasındaki blastosöl ve arkanteron, endodermin içini astarlayan ve blastoporla dışarı açılan invaginas yonla oluşur.

    Verimlilik: Birim zamanda meydana getirilen yavru sayısı ile ölçülen, bir bireyin ya da populasyonun üreme kapasitesi. Fertilite.

    Blastula: 1. Bir zigotun bölünerek 8 hücreli bir hücre topluluğuna dönüşmüş haline denir. 2. Hayvan embriyosunun erken evresi; birçok türde, blastosöl adı verilen merkezi boşluğun çevresini kuşatmış olan hücrelerin oluşturduğu içi boş küre. 3. Zigotun bölünmeler sonucu oluşturduğu ortası sıvıyla dolu tek katlı hücre tabakasından oluşan küresel yapı.

    Biyotop: 1. Canlıların yaşamlarını sürdürmek için uygun çevresel koşullara sahip coğrafi bölgedir. 2. Organizmanın içinde yaşadığı karakteristik alan ya da özel tip habitat, çayır, orman gibi ortamlar. 3. Komüniteler çok sayıda türden oluşabilirler. Bu canlıların yaşamlarını sürdürebilmek için ihtiyaç duydukları coğrafi alana biyotop denir. Komünitede bulunan populasyonların birey sayısı ve ortamın çevresel koşulları biyotopun büyüklüğünü belirleyen temel faktördür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü