Eğitim Sitesi

Uprating Nedir? Uprating Hakkında Kısaca Bilgi

Uprating Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Uprating:

Kullanılan filmi ISO değerinden daha fazla değerde kullanmak.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Renk Sapması: Bir objektifin skaladaki bütün renkleri film yüzeyine iletemediği ve renklerin salkımlandığı (objenin çevresinde muhtelif renklerin belirmesi) ile netliğin kaybolduğu optik bozukluktur. Genel olarak teleobjektiflerin maksimum açıklıkta kullanılması halinde ortaya çıkar. Farklı teknolojileri kullanan optiklerin kullanımı ile düzeltilebilmektedir.

    Sepia: Bazı kameralarda kullanılan dijital efektlerden birini ifade eder. Bu sayede yapılan çekim daha çok kahverenk tonajlı tek renk şeklindedir.

    AF (Auto Focus ): Otomatik fokus yani odaklama demektir. Kadrajladığınız obje veya alana kamera objektifinin otomatik olarak odaklama yapma sistemi de denebilir.

    RAM (Random Access Memory): Bir bilgisayarın en genel hafıza tipidir ki bilgisayar işlemcisi (CPU) bu hafıza ile bilgisayarda açılmış ve kullanılan program ya da yazılım için bir yer tutarak işlem yapılabilmesine olanak sağlar. Buna göre ne kadar RAM o kadar fazla işlem ya da fazla program ile aynı anda çalışabilme imkanı demektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü