Eğitim Sitesi

Tüketim Nedir? Tüketim Hakkında Kısaca Bilgi

Tüketim Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Tüketim:

Malların kullanılıp tüketilmesi.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Tüketim:

Mal ve hizmetlerin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kullanılmasıdır. Tüketim, bireylerin gelir düzeyi ile doğru orantılı fiyatlarla ters orantılıdır. Gelir düzeyi arttıkça tüketim artar; fiyatlar arttıkça tüketim azalır. Gelirin tüketilmeyen bölümüne ise tasarruf denir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tüketim:

1. Mal ve hizmetlerden yararlanma, tüketme işi.

2. Üretilen veya yapılan şeylerin kullanılıp harcanması, yoğaltım, istihlak, üretim karşıtı.

3. İnsanların ihtiyaçları olan ürünleri satın alarak kullanması olayına tüketim adı verilir. Ekmek, makarna, peynir, sebze meyvelerin satın alınıp yenmesi, mağazalardan çeşitli giyim eşyası almak, mobilya ve beyaz eşya alıp kullanmak gibi faaliyetleri tüketime örnek olarak verebiliriz.

 

Elektrik Terimi Olarak Tüketim:

Tüketime esas gerilim kademeleri önündeki müşteri Abone sayaçlarından geçen Aktif Reaktif enerjilerin Saatlik, Günlük, Aylık ve Yıllık tükettikleri enerji toplamlarıdır. Birimleri Kvarh, KWh'tır. Tüketim ile Üretim oranındaki fark şebeke kayıpları ile dış alımlar toplamıdır.

 

Coğrafya Terimi Olarak Tüketim:

Üretimle elde edilen, mal ve nesnelerin, toplumda, satın alma gücüne bağlı olarak istek bulması ve insanlar tarafından kullanılmasıdır.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tüketim:

Mal ve hizmetlerin istek ve ihtiyaçları gidermek üzere kullanılması.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Kırgız-95: Sap 100-110 cm boyundadır. Kılçıklı ve açık kahverengi başaklı, daneleri beyaz renklidir. Geniş adaptasyona sahip kışlık bir ekmeklik buğday çeşididir. Çinko(Zn) eksikliğine oldukça toleranslı olması nedeniyle bu elementin noksanlığının görüldüğü yerlerde ekilebilecek en başta gelen çeşitlerden birisidir. 1000 tane ağırlığı 32-35 gramdır.

    Hastalık: Fungus, bakteri, virüs ve diğer mikroorganizmaların bitkilerde meydana getirdikleri zararlardır.

    Sürdürülebilir Tarım: Sürdürülebilir tarım çiftçilikte hem bir felsefe hem de bir sistemdir. Kökeni hem çevresel hem de sosyal gerçeklere dayanan bir değerler kümesine dayanır. Sürdürülebilir tarım, çiftçilik kazancını korur veya yükseltirken doğal süreçlerle işleyen ve tüm kaynakları kullanarak atık miktarını ve çevresel zararı en aza indirgeyen tasarım ve yönetim süreçlerini kapsar. Sürdürülebilir tarım sistemleri var olan toprak besinlerini, su döngülerini, faydalı toprak organizmalarını ve doğal zararlı böceklerle mücadeleyi en yüksek avantajla kullanacak şekilde dizayn edilirler. Mevcut döngü ve akışlar kullanılarak çevresel zarar en aza indirgenir. Böyle sistemler besleyici, insan sağlığına zararlı olabilecek ürünlerle kirlenmemiş gıdalar üretirler.

    Gündelikçilik: Gün hesabı ile alınan para karşılığı satılan hizmet.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü