Eğitim Sitesi

Tor Topoğrafyası Nedir? Tor Topoğrafyası Hakkında Kısaca Bilgi

Tor Topoğrafyası Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Tor Topoğrafyası:

Dirençli bir kayaç olan granit, kaya blokları halinde granit topoğrafyasını oluşturur. İskoçya’da bu şekillere tor topoğrafyası adı verilir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Metalurji: Metalleri işleyen sanayi kolu

    Atık Su: Konutlar, sanayi kuruluşları, enerji santralleri, tarım ve hayvancılık uygulamaları sonucu açığa çıkan ve içinde sağlığa zararlı biyolojik ve kimyasal maddeleri barındıran sular.

    Levha: 1- Yer kabuğunu meydana getiren büyüklükleri birkaç yüz kilometrekareden milyonlarca kilometrekareye kadar değişen parçaların her birisidir. Mantoda sıcaklık ve basıncın etkisiyle oluşan konveksiyonel akıntılara bağlı olarak levhalar, mantonun üstünde hareket ederler. 2- Dünya'nın yüzeyi kesintisizmiş gibi görünmesine rağmen, dev boyuttaki birbirine geçen parçalardan oluşmaktadır. Bu parçaların her birine levha denir.

    Ölçek: 1. Bir harita veya resimdeki uzaklıklarla bunların temsil ettiği gerçek uzunluklar arasındaki orandır. 2. Haritalardaki küçültme oranına ölçek denir. Bir başka ifade ile harita üzerindeki iki nokta arasındaki uzunluğun(mesafenin) gerçek uzunluğa oranıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü