Eğitim Sitesi

Toptancı Bankacılık Nedir? Toptancı Bankacılık Hakkında Kısaca Bilgi

Toptancı Bankacılık Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Toptancı Bankacılık:

Bankaların doğrudan doğruya veya İnterbank aracılığıyla diğer bankalar ve malî kuruluşlar ile yaptıkları büyük hacimli işlemler.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Müşteri Bazında Saklama: 1995 yılından itibaren borsa yatırımcılarının borsa üyeleri nezdindeki saklama hesaplarının Takasbank nezdinde eşlenerek müşterinin kod ve şifresini kullanarak Takasbank nezdindeki bakiyesini takip edebilmesini sağlayan hizmettir.

    Disponibilite: 1- Likiditesi yüksek olan ve her an kullanılmaya hazır olan parayı ifade eder. 2- Mevduat kabul eden bankaların taahhütlerine karşılık olarak nakit veya kolaylıkla nakde çevrilebilir, diğer bir ifadeyle likiditesi yüksek değerler bulundurma zorunluluğu olarak ifade edilmektedir. Bankalardaki mevduat ile bu mevduata karşılık bulundurmak zorunda oldukları nakde çevrilebilecek değerler arasındaki ilişkiyi ifade eden disponibilite oranı piyasanın likiditesini etkileyen bir para politikası aracı olarak kullanılmaktadır. 3- Disponibilite: Hesap sahiplerinin, istedikleri zaman paralarını çekebilmeleri için, bankaların hemen paraya çevrilebilecek türde değerler bulundurma zorunluluğu. Mevduat ve hemen paraya çevrilebilir değerler arasındaki ilişkiyi gösteren bu oran, Merkez Bankası tarafından belirlenir.

    Menkul Kıymetler Borsası: Hisse senedi ve bono alım-satımı amacıyla örgütlenmiş borsa.

    Uzun Pozisyon: Döviz alacaklarının, döviz borçlarından fazla olma durumu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü