Eğitim Sitesi

Toplumsal Değer Nedir? Toplumsal Değer Hakkında Kısaca Bilgi

Toplumsal Değer Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Toplumsal Değer:

İyi, kötü, doğru, yanlış, güzel, çirkin gibi toplumların beğenilerinden kaynaklanan ve onları yansıtan ölçüt.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Sistematik: Dizgeli, sistemli.

    Çeper Lobu: Merkezî oluğun arkasında bulunan beyin alanı. İşlevleri arasında beden duyumları ve görsel mekânsal biliş bulunmaktadır.

    Mizaç: 1. Bireyin fizyolojik ve duygusal özelliklerinin davranışlarına yansıyarak sürekli hale gelmesidir. Birey yaşadığı çevrede birçok uyarıcı alır ve bu uyarıcılara tepki verir. Örneğin bir espriye bir birey gülerek bir diğeri kızarak tepki verebilir. Genel olarak uyarıcılara verdiğimiz duygusal tepkilerimiz mizacımızı oluşturur. Güler yüzlü olmak, sevimli olmak, asık yüzlü olmak, karamsar olmak mizaç örnekleridir. 2. Kişiliğin duygudurum, genel enerji düzeyi ve tempoyla ilgili yönleri. Mizacın doğuştan ve edinilmiş yönleri vardır.

    Deizm (İlahçılık): Tanrının varlığını kabul etmekle birlikte tanrının evreni yarattıktan sonra kendi yasasına göre işlemek üzere tek başına bıraktığını söyleyen öğretidir. Deizm, dünyayı akla dayanarak açıklamayı amaçlayan aydınlanma çağının (18 .yy.) Tanrı anlayışıdır ve Tanrı'yı akla dayanarak açıklamak ister. Tanrı'nın varlığını kanıtlamak için mucizelere, vahiylere ihtiyaç yoktur. Deizme göre, Tanrı dünyayı bir kere yaratmıştır, ondan sonra dünyaya müdahale etmesi akla aykırıdır ve bu kabul edilemez.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü