Eğitim Sitesi

TOOR Nedir? TOOR Hakkında Kısaca Bilgi

TOOR Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak TOOR:

İşletme Haklarının Devri.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Jeotermal Enerji: Yerkabuğu içindeki mağma, pluton, radyoaktif elementlerin doğal parçalanmasından ileri yüksek sıcaklıkların yerkabuğu derinliklerinden ısı akımları ile yavaş yavaş yeryüzüne çıkmasıdır.

    Türbin: Ana milin dönmesi için gerekli hareketin türbin ve motor kanatları üzerinden büyük bir hızla geçen akışkan bir madde tarafından sağlandığı makinadır. Not: Su, buhar ve rüzgar türbinleri daha küçük çaplı olarak tüketicilere uygulanmakta ise de, genellikle enerji üreticileri tarafından kullanılır.

    Hız Regülatör Eğim Karakteristiği: Bir Üretim Grubunun hız regülatörünün, Enerji Sistemi Frekansında meydana gelen, Üretim Grubunun çıkışını sıfırdan tam kapasiteye çıkartacak düzeydeki düşümünü simgeleyen işlemleri. Üretim santralı terminallerinde ölçülen tam kapasiteye çıkartacak düzeydeki düşümünü simgeleyen işlemleri. Üretim santralı terminallerinde ölçülen tam kapasite üretim, Maksimum Güç hariç olmak üzere, Üretim Grubunun kullanılan her bir yakıtla sağlanan azami istikrarlı üretimini gösterir.

    PPA: Power purchase Agreement. Enerji Alış Sözleşmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü