Eğitim Sitesi

Temerrüt Alış Satışı Nedir? Temerrüt Alış Satışı Hakkında Kısaca Bilgi

Temerrüt Alış Satışı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Temerrüt Alış Satışı:

Mahkemelerin, icra dairelerinin ve diğer resmi dairelerin Borsa'da yapılmasına gerek gördükleri menkul kıymet satım işlemlerinin yapıldığı pazardır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Türev Piyasalar: Standartlaştırılmış türev işlem sözleşmelerinin vadeli alınıp satıldığı, gerçekleştirilen takasların bir kurum tarafından garanti edildiği, borsa bünyesinde işleyen piyasalardır. Türev piyasa işlemleri olan futures, forward, opsiyon ve swap piyasa oyuncuları tarafından riskten korunmak ya da kâr elde etmek amacıyla kullanılabilmektedir.

    Tezgâh Üstü Piyasa (Over The Counter-OTC): Borsa dışı yapılan tüm işlemlere verilen genel ad. Değerli evrakların ticaretinin yapıldığı standardize edilmemiş piyasalardır.

    Maktu Teminat: Borsa üyeleri tarafından hisse senetleri piyasasında işlem yapabilmek için yatırılması gereken teminatın tüm aracı kuruluşlar için sabit tutar olarak belirlenen kısmıdır.

    Call Option: Opsiyon, sahibine, opsiyona konu olan kıymeti, kontratta yazan fiyattan, kontrat vadesinde herhangi bir yükümlülük doğurmadan alma hakkı verir. Bu tür bir mali araçta, vadede, opsiyona konu olan kıymetin fiyatı kontrat fiyatının altında gerçekleşirse opsiyon sahibi bu hakkını kullanmaz ve işlemini daha düşük olan piyasa fiyatından gerçekleştirebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü