Eğitim Sitesi

Tela Nedir? Tela Hakkında Kısaca Bilgi

Tela Terimi Hakkında Bilgiler

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Tela:

Bazı giysilerin göğüs, etek ucu ,kol ağzı, cep kapakları gibi yerlerin net olması deforme olmaması ve güzel görünmesi için kullanılır.

 

Tekstil-Dokumacılık Terimi Olarak Tela:

Giyside dolgunluk vermek amacıyla konulan ara malzeme.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Tela:

Bazı bölümlere (bir bel bandı, yaka veya manşetlerde) eklenmiş sertlik, şekil ve destek vermek için, giysi ve pervaz arasına yerleştirilen özel tasarlanmış kumaş.

 

    Benzer Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri

    Curing Time: Renk atmanın maksimum düzeyde önüne geçilebilmesini sağlayan çapraz bağlanmanın tamamlanması için geçmesi gereken süre.

    Ismarlama Çalışılan Omuz Vatkası (Tailored Shoulder Pad): Cekete veya paltoya şekil vermek için kullanılan keçe veya tela arasında sandviç yapılan yumuşak vatka.

    Gizli Balıksırtı Dikiş (Blind Herringbone Stitch): Balıksırtı dikişle aynı şekilde çalışılan fakat kenar bastırma dikişinin kumaşın ön yüzünden görünmemesi için dikimden önce kıvrım kenarı geriye katlanan el dikişi

    Makine Ayağı (Machine Foot): Genelde baskı ayağı olarak adlandırılan, dikiş makinesinin bu parçası, dikiş sırasında kumaşı iğne plakası üzerinde yerinde tutmak için kumaşın üzerine doğru indirilir ve iğneyi kumaşın içine doğru düzgünce yönlendirir. Boncuk geçirme, biye yapma ve fermuar takma gibi bir dizi amaç için farklı ayaklar mevcuttur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri Sözlüğü