Eğitim Sitesi

Tasarruf Ehliyeti Nedir? Tasarruf Ehliyeti Hakkında Kısaca Bilgi

Tasarruf Ehliyeti Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Tasarruf Ehliyeti:

Reşit olmak (18 yaşını tamamlamış olmak), mümeyyiz olmak (makul hareket etme iktidarına sahip olmak) ve kısıtlı olmamak (mahkemece kısıtlı kararı alınmamış olması) şartlarının biraraya gelmesi ile kazanılan işlem yapma yetkisi.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Zarar: Ekonomik birimlerin belli bir faaliyeti sonunda, dönem içi giderlerinin dönem içi gelirlerini aşması nedeniyle doğan olumsuz fark.

    Alivre Satışlar: Belirli nitelikte ve miktarda malın belirli bir fiyattan belirli bir tarihte teslim edileceğine ilişkin sözleşme yapılması.

    Finansal Derinleşme: Toplumun her kesimine daha geniş hizmet seçeneklerinin ulaşabilmesini sağlayacak finansal hizmetlerin artmasıdır. Finans sektöründe yaratılan fonların, reel kesime aktarılma oranı olarak da tanımlanabilmektedir. 'Finansal derinleşme' terimi ekonomiler üzerinde getirdiği makro etkiler ile farklı bir anlamda kullanılabilmektedir. Buna göre daha fazla finansal derinleşme para arzında artış anlamına gelmekte, para arzındaki artış da beraberinde ekonomik büyümeyi getirmektedir.

    Euro-tahvil: Avrupa bonosu veya tahvili, sabit faiz temeline dayalı borçlanma aracı, Amerikan şirketlerinin Avrupa sermaye piyasalarında pazarladıkları menkul değerler anlamındadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü