Eğitim Sitesi

Tam Parazit Nedir? Tam Parazit Hakkında Kısaca Bilgi

Tam Parazit Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Tam Parazit:

Tam ParazitEmeçleri ile konak bitkinin soymuk borularından organik besin alan, renksiz, fotosentez yapamayan bitkilerdir. Örnek: Küsküt otu

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Epitel doku: Salgı ve örtü sistemindeki dokudur. Bu dokuda hücreler birbirine bitişik ve çizgi hâlinde birleşmişlerdir. Epitel doku hücrelerine epitel hücre veya epitelyosit denir. Epiteldokunun çeşitli işlevleri aşağıda verilmiştir. ➢ Vücudun ve organların iç ve dış yüzeylerini sararak dış etkilerden korur. ➢ Endokrin ve ekzokrin salgı bezlerinin yapısını oluşturarak salgı yapar. ➢ Sindirim ve boşaltım organlarında bulunan epitel doku, maddelerin emilimini sağlar. ➢ Bazı epitel dokular, duyu hücreleri aracılığıyla duyu alma ve kasılma işlevini yapar. İşlevlerine göre epitel doku; örtü epiteli, salgı epiteli, miyoepitel ve nöroepitel olmaküzere 4 gruba ayrılır.

    Proprioseptör: Vücudun durumu, hareketleri kas gerilimi hakkında beyne bilgi veren iç duyu hücreleri.

    Sindirim Kofulu: Lizozom organeli ile besin kofulunun kaynaşması ile oluşan kofuldur. Alınan besinlerin sindirilmesini sağlar.

    Çok Alellilik: Bir türde bir özellikle ilgili olarak ikiden fazla gen çeşidinin bulunması durumuna çok alellilik denir. Bireyler bu alellerden ancak ikisini taşıyabilir. Bu genlerin birbirlerine karşı baskınlık ve çekiniklik durumlarına bağlı olarak farklı fenotipik kombinasyonlar görülebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü