Eğitim Sitesi

Tabaka (Büyük Format) Film Nedir? Tabaka (Büyük Format) Film Hakkında Kısaca Bilgi

Tabaka (Büyük Format) Film Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Tabaka (Büyük Format) Film:

10x12cm veya daha büyük olan ve büyük format fotoğraf makinelerinde kullanılan film tipi. Şaside bulunan film, çekim anında fotoğraf makinesinin arkalığında bulunan yerine yerleştirilir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Düşen Işık Ölçümü: Herhangi bir cisim üzerine herhangi bir ışık kaynağından düşen ışığın,bir düşen ışıkölçer yardımıyla ölçülmesi. Düşen ışıkölçer konudan ışık kaynağına doğru yöneltilir.

    Telemetreli makineler: Görüntünün film düzlemi üzerine aktarıldığı objektiften ayrı olarak, gözün görüntüyü yakalaması için farklı bir basit merceğin kullanıldığı makinelerdir. Tek mercekli yansıtmalı makinelere göre, duyarkat (film ya da algılayıcı) düzlemi üzerindeki görüntü ile gözün gördüğü görüntü arasında farklılık (paralaks hatası) olması nedeniyle dezavantajlıdırlar.

    Vektörel çizim: Bir görseli oluşturan çizgilerin başlangıç ve bitiş noktaları olan (matematiksel koordinatları olan noktaların birbirine bağlanmasıyla oluşan) çizim yöntemi.

    Eşdeğerlik: Aynı pozlama için değişik poz süresi/diyafram açıklığı kombinasyonlarının (bileşim) aynı ışık değerinde olmalarını ifade eder. Örneğin 125@f/8 ve 30@f/16.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü