Eğitim Sitesi

Spekülasyon Nedir? Spekülasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Spekülasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Spekülasyon:

Bireyin gelecekle ilgili beklentileri doğrultusunda fiyat ya da döviz kurundaki değişmelerden bir gelir elde etmek amacıyla yapılan işlemdir.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Spekülasyon:

Vurgunculuk.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Spekülasyon:

Vurgunculuk.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Uluslararası Döviz Rezervleri: Uluslararası ödemelerde kabul gören ödeme araçları rezervidir. Altın, döviz, özel çekme hakları (SDR) ve IMF'deki rezerv pozisyonları gibi.

    Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları: Gayrimenkuller ve gayrimenkule dayalı sermaye piyasası araçlarından oluşan portföyü işleten ve gayrimenkule dayalı projelere yatırım yapan sermaye piyasası kurumlarıdır.

    Tezgahüstü Türev Piyasalar: İşlem koşulları sözleşmeye taraf olan kişilerce esnek bir biçimde belirlenebilen türev ürünlerin alınıp satıldığı piyasadır. Alım satım işlemleri borsalar gibi organize platformlarda gerçekleştirilmediği için tezgahüstü piyasa sınıfında tanımlanmaktadır. (Over the Counter "OTC" Derivatives Markets)

    Piyasaya Göre Ayarlama: Vadeli işlem sözleşmesinde pozisyon alındığı tarihten itibaren cari uzlaşma fiyatı ile bir önceki gün piyasada oluşan uzlaşma fiyatı arasındaki farkın, açık pozisyon sahiplerinin hesaplarına yansıtılmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü