Eğitim Sitesi

Sözsüz Oyun Nedir? Sözsüz Oyun Hakkında Kısaca Bilgi

Sözsüz Oyun Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Sözsüz Oyun:

Düşünceleri ve duyguları kimi kez müzik, kimi kez çeşitli eşyalar kullanarak, kimi kez dansla ya da gövde ve yüz hareketleriyle yansıtmayı amaçlayan oyun.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Dublaj: Tiyatroda yahut sinemada oyuncunun rolüne hazır olmasıdır.Yabancı dille yazılmış bir eserin yerli dile çevrilmesi ve oynanması.

    Perde: 1. Tiyatro eserinde bir perdenin açılmasından kapanmasına kadar geçen bölüm. 2. Sahne ve dekorun değişmesiyle meydana gelen bölümler.

    Diyalektik Oyun: Diyalektik yönle yazılmış oyun. En belirgin özelliği,gerçekliği yeniden yansıtırken tarihsel süreci gözönüne almasıdır.Aksiyon, iç ve dış çelişkileri ön plana çıkartarak olumlu ve olumsuzu iç içe, aynı anda gösterir.Bu Diyalektik gelişme sonucu çözüm seyirciye bırakılır. Çözüm için veriler oyunda hazırlanır ve seyircinin bu verilere dayanarak düşünmesi hedeflenir. Diyalektik oyun, kapalı ve açık biçimde olabilir. Önemli olan biçem değil gerçekliğin diyalektik yoldan dramatik ya da tiyatral bir biçimde aktarılmasıdır. Bu oyunlar Brecht'in etkisiyle, onun ölümünden sonra en çok genç Alman yazarları tarafından tartışılmıştır.

    Senaryo: Tiyatroda yazılı metin. Sinemada filmin konusunun yazılı şekli.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü