Eğitim Sitesi

Somatik Hücre Nedir? Somatik Hücre Hakkında Kısaca Bilgi

Somatik Hücre Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Somatik Hücre:

Üreme için özelleşmiş olan vücut hücrelerinin tümü.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Üretici: 1. Kendi besinini kendi yapabilen canlılar, ototrof. 2. Işık enerjisi veya kimyasal enerji kullanarak inorganik maddelerden kendi organik besinini üretebilen canlılar. 3. Işık veya kimyasal enerjiyi kullanarak, anorganik karbon kaynağı olan karbondioksitten kendi besini ve karmaşık hücre yapı taşlarını sentezleyebilen organizma. Ototrof, kendi besinini yapan canlı.

    Rekapitulasyon: Embriyonun, gelişim seyri içinde evrimsel atalarının embriyonik gelişim evrelerini kısaca tekrar etmesi.

    Endodermis: Bir sıralı hücre tabakasıdır ve köklerde bulunur. Nadiren gövde ve benzeri organlarda da görülebilir. Genç hücrelerin radyal çeperlerinde ince bir şerit halinde süberin ve lignin karışımı bir madde birikir ve daha sonra bu şerit alt ve üst çeperlerde de oluşur. Endodermiste görülen bu süberin şerite kaspari şeridi (casparian strip) denir. Kaspari şeridini genç dikotiledon köklerinde görürüz. Monokotiledon bitkilerde endodermisteki süberin birikimi daha özel bir şekil gösterir. Hücrelerin içe ve yanlara bakan radyal çeperlerindeki birikim daha fazladır. Böylece at nalı şekli dediğimiz özel şekil ortaya çıkar.

    Likenler: Alg ve mantarlardan oluşan simbiyotik bitki topluluğu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü