Eğitim Sitesi

Solarizasyon Nedir? Solarizasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Solarizasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Solarizasyon:

Solarizasyon işlemi, normal geliştirme işlemi sırasında duyar katın çok kısa süreli olarak beyaz ışığa gösterilmesi ve daha sonra geliştirme işlemine devam edilmesidir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    İğne deliği fotoğraf makinesi: Dört tarafı kapalı, içine ışık sızdırmayan, objektif yerine iğne deliği olan fotoğraf makinesi. İğne deliğinden giren ışık kutu içinde deliğin tam karşısında görüntü oluşturur. Görüntünün oluştuğu yere duyarlı malzeme konularak fotoğraf çekilir; pin hole fotoğraf makinesi.

    Reflektör: Objenin karanlıkta kalan bölümlerine doğal ya da yapay başka bir kaynaktan gelen ışığı yansıtmak için kullanılan açık renkli ya da yansıtıcı yüzeye sahip aksesuar.

    Bileşik Objektif: İki ya da daha fazla sayıda mercek biriminin kullanılarak yapılan objektifler. Böylece objektiflerin aydınlatma indisini büyütmek, görüntü bozulmalarını gidermek ve görüntü kalitesini yükseltmek mümkündür.

    Deklanşör kablosu: Fotoğraf çekerken deklanşöre basıldığında doğabilecek titreşimleri yok etmek ya da deklanşöre uzaktan kumanda edebilmek amacıyla kullanılan esnek ve bükülebilen tek biçimindeki deklanşör.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü