Eğitim Sitesi

Sismoloji Nedir? Sismoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Sismoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sismoloji:

Depremleri inceleyen bilim dalına sismoloji denir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Sismoloji:

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin ölçülmesi ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalıdır.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Sismoloji:

Yer hareketlerini ve depremleri inceleyen bilim dalı.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Sismoloji:

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin büyüklüğünün ölçülmesini ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalı.

 

Deprem Terimi Olarak Sismoloji:

Depremlerin oluş nedenleri, deprem dalgalarının yerküre içinde nasıl yayıldıkları, zayıf ve kuvvetli yer hareketinin kayıt edilmesi, ölçülmesi ve değerlendirilmesi teknikleri, deprem tehlikesinin belirlenmesi ve zararlarının azaltılması konuları ile uğraşan jeofizik biliminin uzmanlık alanı, deprem bilimi.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Ticaret: 1- Ucuz mal alıp, aldığından daha pahalıya mal satarak aradaki farktan para kazanmak. 2- Ürün, mal vb. alım satımı. 3- Kazanç amacıyla yürütülen alım satım etkinliği.

    Tekfur: 1. Bizans Devleti'nde illeri yöneten vali. "Kayı Beyi Osman Bey Bizanslı tekfurları yenerek Osmanlı Devleti'nin kurucusu olmuştur." 2. Bizans İmparatorluğu zamanında vali düzeyinde olan yöneticilerle Anadolu ve Rumeli'deki Hıristiyan beylerine verilen ad.

    Unsur: Öge.

    Hareketlerle İletişim: Hareketlerle İletişim: Jest, mimik ve çeşitli hareketlerle sağlanan iletişimdir. Sözsüz veya Beden dili ile iletişim de denilebilir. Hareketlerle iletişim sağlarken insanlarla aynı kültürden olmamız gerekir. Aksi takdirde yapacağımız hareketlerin yanlış anlaşılması kaçınılmazdır. Bu tür iletişim yolunu genellikle işitme engelli insanlarımız kullandığı gibi işitme problemi olmayan insanlarımız da kullanabilmektedir. Selam veren bir insana başımızı sallamamız gibi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü