Eğitim Sitesi

Sil Nedir? Sil Hakkında Kısaca Bilgi

Sil Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sil:

1. Bazı ökaryotik hücrelerin yüzeyinden dışarı doğru uzanmış, mikrotübüllerden oluşmuş, hareket etme yeteneğine sahip yapı.

2. Bazı tek hücrelilerde hareti sağlayan, yine bazı organizmaların akciğer borularında senkronize hareket ederek toz vb. partikülleri akciğerden uzaklaştıran kamçı benzeri yapı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Sil:

Bazı tek hücrelilerde hareti sağlayan, yine bazı organizmaların akciğer borularında senkronize hareket ederek toz vb. partikülleri akciğerden uzaklaştıran kamçı benzeri yapı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Enerjinin Sakınımı (Korunumu) Yasası: Bir temel fizik yasasıdır. Verilen herhangi bir sistemdeki enerji miktarı sabittir. Enerji ne vardan yok edilebilir, ne de yoktan var edilebilebilir, ancak bir biçimden ötekine dönüştürebilir.

    Fallopi Tüpü: 1. Yumurtalığı döl yatağına bağlayan, döllenmenin gerçekleştiği kanal. 2. Yumurtalıktan atılan yumurtanın geçtiği kanala fallopi tüpü (yumurta kanalı) denir. Memelilerde döllenme fallopi tüpünde gerçekleşir.

    Kazık Kök: Ana kökün yan köklerden daha fazla gelişme göstermesi.

    Zooplankton: 1. Çok azı çıplak gözle görülebilen, genellikle mikroskop altında ayırt edilebilen, denizlerin ve tatlı suların yüzeyine yakın olarak bulunabilen hayvansal özelliklere sahip tüketici planktonlar. 2. Suyun hareketiyle pasif olarak sürüklenen hayvansal özellik gösteren planktonlar. 3. Hayvansal küçük deniz mikro canlıları. Hayvansal özellik gösteren planktonlar. Suda bulunan, hareket yeteneği akıntıya bağımlı olan hayvansal canlılara verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü