Eğitim Sitesi

Enerjinin Sakınımı (Korunumu) Yasası Nedir? Enerjinin Sakınımı (Korunumu) Yasası Hakkında Kısaca Bilgi

Enerjinin Sakınımı (Korunumu) Yasası Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Enerjinin Sakınımı (Korunumu) Yasası:

Bir temel fizik yasasıdır. Verilen herhangi bir sistemdeki enerji miktarı sabittir. Enerji ne vardan yok edilebilir, ne de yoktan var edilebilebilir, ancak bir biçimden ötekine dönüştürebilir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Spikül: Bazı omurgasız hayvanlarda bulunan, silis ya da kalkerden oluşan, iskelet görevi yapan, iğne şeklindeki yapı.

    Eşeyli Üreme: 1. Eşey hücreleri meydana getirerek erkek ve dişi üreme hücrelerinin birleşerek zigotu meydana getirmesiyle gerçekleşen üreme şekli. 2. Farklı iki eşey hücresinin birleşmesiyle bir canlı oluşması. 3. Erkek ve dişi bireylerin üreme hücrelerinin birleşmesiyle meydana gelen üreme.

    Metamorfoz: 1. Başkalaşım. Canlının yumurtadan çıktıktan sonra, tam bir ergin görünümüne erişinceye kadar geçirdiği evrelerin bütünü. Örneğin, bir larvanın ergine geçişi. 2. Bazı böcek ve kurbağa gibi canlıların, yumurtadan çıktıktan sonraki gelişme evrelerinde yapısal değişikliğe uğrayarak, atalarına benzer hale gelmelerine verilen isimdir. Kimi hayvan yavrularının,erişkin olana dek geçirdikleri değişimlerin tümüne verilen ad.

    Açık Tohumlu Bitki: Tohum taslağı açıkta olan, gerçek çiçek ve tohum taslağı bulundurmayan, çiçeğe karşılık gelen kozalakların bulunduğu, iğne yapraklı ağaç ve çalılardan oluşan bitkilerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü