Eğitim Sitesi

Sıbyan Mektebi Nedir? Sıbyan Mektebi Hakkında Kısaca Bilgi

Sıbyan Mektebi Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Sıbyan Mektebi:

Osmanlı döneminde ilkokul düzeyinde eğitim veren okul ve bunun için inşa edilmiş yapı. Küçük çocukların okuma yazma ve Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiği okul.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Sıbyan mektebi:

Osmanlılarda ilköğretim okulu.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Sıbyan Mektebi:

Küçük çocukların okuma yazma ve Kur'an okumayı öğrendiği okul.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sıbyan Mektebi:

Osmanlı Devleti'nde şimdiki İlköğretim kurumlarıdır. Hemen her mahallede bulunurdu. Okuma-yazma öğretilen okullardır. Günümüzdeki ilkokul seviyesinde eğitim verirdi.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    İmge: 1- Hayal. İnsan bilincine duyumlar yoluyla gelen nesnelerin yansıması. Duyularla alınan bir uyaran söz konusu olmaksızın bilinçte (şuur) beliren nesne ve olaylar. 2- Yazınsal ürünlerde, dile getirilmek isteneni daha canlı, daha etkili, duyumsanabilir, göz önüne getirilebilir bir biçimde anlatmak için, onunla baka şeyler arasında kurarak zihinde canlandırılan yeni biçimlerdir. Zihinsel görüntü.

    Hilani: Basamaklı, önü revaklı ve açık, üç yanı duvarla çevrili yapı.

    Gravür: 1. Ağaç, taş veya metal bir levhanın oyularak işlenmesi ve bunun bir yüzeye basılması tekniği. 2. Bu teknikle yapılmış resim. 3. Çeşitli kazıma teknikleri kullanarak ahşap veya metal levhalarla yapılan baskı.

    Piramidal Kompozisyon: Bir resimde yer alan betileri bir eşkenar üçgenin sınırları içine yerleşecek biçimde resmeden kompozisyon.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü