Eğitim Sitesi

Serzeniş Nedir? Serzeniş Hakkında Kısaca Bilgi

Serzeniş Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Serzeniş:

Farsçadan dilimize geçmiş olan kelimenin gerçek anlamı başa kakmadır. Ancak daha çok "yakınma ve sitem etme" anlamlarında kullanılmaktadır.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Hurafe: 1. Batıl dinlerden ve halk arasında uydurulan masallardan kalma aslı esası olmayan inanışlar. Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in sünnetiyle çatışma hâlinde olan her türlü düşünce, inanç, davranış ve bidat. 2. Dine sonradan girmiş yanlış, batıl inanç.

    Bağışlamak: 1. Herhangi bir kötü davranış için ceza vermekten vazgeçmek, affetmek. 2. Bir mal veya hakkı karşılık beklemeden birine vermek, teberru etmek.

    Kul Hakkı: İnsanların birbirlerine geçen emekleri, hakları.

    Halvet: 1. Dinen evlenmelerinde bir sakınca olmayan bir erkekle bir kadının bir yerde üçüncü bir şahıs olmadan baş başa kalmaları. 2. Nikâh yapıldıktan sonra ve zifaftan önce kadın ve erkeğin baş başa kalmaları. 3. Tasavvuf yoluna giren birinin zihnini ve duygularını dağınıklıktan koruyabilmesi ve günahlardan uzak kalabilmesi işin, belirli bir süre mürşidin denetiminde tenha bir yerde yalnız başına kalıp, kendisini bütün varlığıyla Allah'a vermesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü