Eğitim Sitesi

SERP Nedir? SERP Hakkında Kısaca Bilgi

SERP Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak SERP:

Search Engine Result Page, arama motoru sonuç sayfası. Arama motorlarında arama yaptığımız zaman karşımıza gelen genellikle 10 sonucun olduğu sayfa.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    PPC (Pay Per Click): Pay Per Click, tıklama başına ödeme. Reklamlarınıza her tıklandığında reklam şirketine ücret ödüyorsanız reklamınızın türü PPC'dir. Google Adwords, PPC reklamlara en güzel örnektir.

    Disallow: Arama motorları örümceklerinin sitenizde gezmesini istemediğiniz bir sayfayı veya dizini belirtmek için kullanılan robots dosyası terimi. Robots.txt dosyasındaki kullanımı şu şekildedir. User-agent:* Disallow: /dizin-adi/ Bu şekilde belirlediğiniz dizine hiç bir arama motoru örümceği girmeyecektir. Yine bu disallow komutuyla sitenizin tamamının gezilebilir veya gezilemez olmasını belirleyebilirsiniz.

    Black-Hat SEO: İllegal veya etiğe uygun olmayan uygulamalarla web sitesini arama sonuçlarında yukarı sıraya çıkarmaya çalışma. Google Sandbox'a (bk.) düşmekle veya Google'dan süresiz ban yemekle sonuçlanabilir.

    Çapraz Link: Sitelerin backlink kazanmak için yaptıkları link takasına denir. Ancak bilindiği gibi takas değildir. A ve B kişilerinin 2 sitesi varsa, A kişi 1. sitesine B sitesinin linkini ekler. Bunun karşılığında B kişisi de, A kişisinin linkini 2. sitesine ekler. Bu sayede iki kişinin de backlinki olur. Link takasın Google tarafından önemini yitirdiği için bu yöntem uygulanır. Bunun yararı, pagerank güncellemelerinde belli olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü