Eğitim Sitesi

Sentriyol Nedir? Sentriyol Hakkında Kısaca Bilgi

Sentriyol Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sentriyol:

Hücre bölüneceği zaman kutuplara göç eden, iğ ipliklerinin yapımında rol oynayan organellerdir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Sentriyol:

Hayvan hücreleri, algler ve eğrelti otları hücrelerinde bulunan ve hücre bölünmesinde iğ ipliklerinin oluşmasında görev yapan organel.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Predasyon: İki tür arasındaki ilişki. Bir tür diğer tür üzerinde zararlı etki yapar, ancak onsuz yaşayamaz. Bu tür diğerini öldürür ve yer.

    Suşamdanları: Tatlı su göllerinde bulunan çok hücreli yeşil algler. Minyatür ağaç görünümünde bitkiler olup işlevsel ve morfolojik bakımdan kök, gövde, yaprak ve tohum benzeri yapıları bulunduğu halde, bu yapılar anatomik bakımdan ileri bitkilerdekilerden çok farklıdır.

    Denitrifikasyon: 1. Amonyağın serbest azota çevrilmesidir. Örneğin bazı bakteriler enzimleri yardımıyla denitrifikasyon yaparlar. 2. Biyosferde azotlu bileşiklerin bakteri faaliyeti ile moleküler azota indirgenmesi olayı. 3. Nitrat ve nitrit iyonlarının azot gazını oluşturmak üzere indirgendiği metabolik faaliyet; belirli toprak bakterileri tarafından gerçekleştirilir. 4. Bazı heterotrofik bakteriler tarafından anoksik koşullarda elektron alıcısı olarak kullanılan nitratın nitrit, azot monoksit, nitröz oksit veya moleküler azota kadar indirgenmesiyle sonuçlanan bir oksijensiz solunum çeşidi.

    Proteaz: Proteinlerin peptit bağlarını kopararak yıkılmasından sorumlu olan enzim, proteinaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü