Eğitim Sitesi

Proteaz Nedir? Proteaz Hakkında Kısaca Bilgi

Proteaz Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Proteaz:

Proteinlerin peptit bağlarını kopararak yıkılmasından sorumlu olan enzim, proteinaz.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Gen Haritalaması: Bir DNA molekülündeki genlerin göreceli konumlarının belirlenmesi. Bu haritalamada hangi genin bir diğerine göre molekülün neresinde yar aldığı ve aralarında neler bulunduğu belirlenir.

    Epitel doku: Salgı ve örtü sistemindeki dokudur. Bu dokuda hücreler birbirine bitişik ve çizgi hâlinde birleşmişlerdir. Epitel doku hücrelerine epitel hücre veya epitelyosit denir. Epiteldokunun çeşitli işlevleri aşağıda verilmiştir. ➢ Vücudun ve organların iç ve dış yüzeylerini sararak dış etkilerden korur. ➢ Endokrin ve ekzokrin salgı bezlerinin yapısını oluşturarak salgı yapar. ➢ Sindirim ve boşaltım organlarında bulunan epitel doku, maddelerin emilimini sağlar. ➢ Bazı epitel dokular, duyu hücreleri aracılığıyla duyu alma ve kasılma işlevini yapar. İşlevlerine göre epitel doku; örtü epiteli, salgı epiteli, miyoepitel ve nöroepitel olmaküzere 4 gruba ayrılır.

    Foramen Ovale: Sağ ve sol atriumlar arasında bulunan oval pencere fötüste bulunur. Bunun aracılığıyla sağ atriuma giren kan ciğerlere uğramadan aorta geçebilir.

    Antikodon: tRNA'daki üçlü baz dizilişi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü