Eğitim Sitesi

Şenlik Nedir? Şenlik Hakkında Kısaca Bilgi

Şenlik Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Şenlik:

Çeşitli oyunların ve sanat ürünlerinin halk önünde belli bir sıra ve düzen içersinde sergilenmesi ve topluca değerlendirilmesi ve bazende ödül verilmesi ile ortaya çıkan gösteriler kümesi.Profesyonel toplulukların katıldıkları şenliklerde ödül yoktur; şenliğe katılan topluluklar düzenleyenden telif ücretlerini ve masraflarının karşılığını alırlar.Bunun içinde şenlik kurulu sponsorlar bulma yoluna gider.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Kara Gülmece: Acı alay,içinde kişiyi düşündürecek ve hüzünlendirecek gülmece.Saçma ve abes mantık içinde,groteski de kullanarak gerçekleri alaylı bir biçimde gösteren gülmece;toplumsal karmaşaya bir tepki olduğu kadar,eleştirilen konuyu abes ve saçma anlamıyla belirtir.

    Başrol: Bir oyunun gelişmesine asal katkısı olan rol.

    Dramatize Etmek: 1-Bir olayı, duyguyu, düşünceyi canlandırarak (televizyon ve sahne oyunu biçimine getirmek) anlatmak; (mec.) bir olayı olduğundan daha acıklı bir şekle sokmak. 2- Bir edebi eseri radyo, televizyon veya sahne oyunu biçimine getirmek.

    Parodi: Ciddi sayılan bir yapıtın bir bölümünü ya da tümünü alaya alarak biçimini bozmadan ona bambaşka bir öz vererek biçimle öz arasındaki bu ayrılıktan gülünç bir etki çıkaran tür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü