Eğitim Sitesi

Seminifer Tubülleri Nedir? Seminifer Tubülleri Hakkında Kısaca Bilgi

Seminifer Tubülleri Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Seminifer Tubülleri:

Testislerde, içerisinde sperm üretiminin gerçekleştirildiği tubüller.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Oksijenli solunum: Besinlerin oksijen ile parçalanarak (yakılarak) hücrede enerji (ATP) elde edilmesine oksijenli solunum denir.

    Rejenerasyon: Canlılarda görülen, yaraların ve yıpranmış organların yenilenmesi olayı. Bazı omurgasız hayvanlarda, vücutlarından kopan parçalardan yeni canlının oluşmasıdır. Planarya (Yassı solucan), deniz yıldızı ve toprak solucanında görülür.

    Endoplazmik Retikulum: - Hücre zarı ile çekirdek zarı arasında borucuklardan oluşan bir kanal sistemidir. - Tek zarlı yapıdadır. - Hücre içinde madde taşınmasından sorumludur. - Hücreyi ağ şeklinde kuşattığı için hücreye desteklik sağlar. - Bazı maddelerin depolanmasını sağlar. GRANÜLLÜ ENDOPLAZMİK RETİKULUM - Üzerinde bol miktarda ribozom taşırlar. - Protein (enzim, hormon vb.) salgılayan hücrelerde bol bulunur. GRANÜLSÜZ ENDOPLAZMİK RETİKULUM - Üzerinde ribozom taşımazlar. - Yağ sentezi yapan hücrelerde bulunur.

    Başkalaşım: 1. Metamorfoz. Canlının yumurtadan çıktıktan sonra, tam bir ergin görünümüne erişinceye kadar geçirdiği evrelerin bütünü. Örneğin, bir larvanın ergine geçişi. 2. Bazı böcek ve kurbağa gibi canlıların, yumurtadan çıktıktan sonraki gelişme evrelerinde yapısal değişikliğe uğrayarak, atalarına benzer hale gelmelerine verilen isimdir. Kimi hayvan yavrularının,erişkin olana dek geçirdikleri değişimlerin tümüne verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü