Eğitim Sitesi

Sembolik Mantık Nedir? Sembolik Mantık Hakkında Kısaca Bilgi

Sembolik Mantık Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sembolik Mantık:

Çıkarımların sembolik dile çevrilerek kesin olarak denetlenmelerini sağlayan mantık.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Mors Şifresi: 1- Nokta ve çizgilerden oluşan bir alfabe kullanan telgraf dizgesi. 2- Bu işaretleri almaya ve göndermeye yarayan alet.

    Algısal Değişmezlik: Duyusal alıcılar düzeyindeki farklılıklara rağmen nesnelerin parlaklık, renk, büyüklük ve şekil bakımlarından değişmez olarak algılanması.

    Bencilik (Egoizm): Kurucusu Thomas Hobbes. İnsanlarda iki önemli güdü vardır: birisi "kendini sevme", diğeri "kendini koruma" dır. İnsanlar kendilerini sevdikleri için kendilerini korumak isterler. Ahlak yasalarını da bu yüzden oluştururlar. Yani ahlak yasalarının varolmasının nedeni insanlarda bulunan bu iki güdüdür.

    Anaerkil (Matriyarkal) Aile: İlkel toplumlarda görülen anaerkil ailede, ailenin sorumluluğu birinci derecede kadının üzerindedir. Doğal işbölümü nedeniyle kadınlar toplayıcılık, erkekler avcılık işini üstlendiler. Doğurgan olan ve çocuklara doğal yapısı gereği daha yakın bulunmak zorunda olan kadın, ailenin yaşamını sürdürmesinde daha önemli idi. Sonuç olarak ailenin beslenme, barınma, soğuktan, sıcaktan korunma görevi kadının sorumluluğundaydı. Klanlarda görülen bu aile biçiminde akrabalık bağı kandaşlığa değil, totemdaşlığa dayalıdır. Erkek ve kadın aynı klanda yaşamadıklarından ve çocuklar annenin klanında yaşadığından yalnızca ana akrabalığı vardı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü