Eğitim Sitesi

Salevat-ı Şerife Nedir? Salevat-ı Şerife Hakkında Kısaca Bilgi

Salevat-ı Şerife Terimi Hakkında Bilgiler

Hac ve Umre Terimi Olarak Salevat-ı Şerife:

Peygamber efendimiz için okunan dualar. Allahümme Salli ve Allahümme Barik duaları.... "Allahümme Salli ala Seyyidina Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammed...." demek.

 

    Benzer Hac ve Umre Terimleri

    Terviye: Sözlükte suya kandırmak anlamına gelen terviye Zilhicce ayının 8. günü, yani Kurban Bayramı arafesinden bir önceki güne denir.

    Kâbe: Yeryüzünde ibadet maksadıyla inşa edilen ilk bina olup, bulunduğu alan Allah (C.C.) katında dünyanın en kutsal yeridir. Bu mekâna Beytullah'ta denilmektedir. Mescid-i Haram denilen Cami-i Şerif'in ortasında yaklaşık 13 metre yüksekliğinde 12 metre boyunda ve 11 metre genişliğinde taştan yapılmış dört köşe bir binadır.

    Mültezem Kapısı: Kâbe'nin giriş kapısına verilen isimdir. Hacer-i Esved köşesi ile kapının olduğu yer arasına da "Mültezem" denmektedir.

    Hâlk ve Taksir: Umrenin bitiminde erkeklerin ihramdan çıkmak için saçlarının tamamını kestirmelerine Hâlk, bir miktar kestirmelerine ise Taksir denir. Hanımların ise saçlarının herhangi bir yerinin uç kısmından az miktarda kestirmeleri, ihramdan çıkmaları için yeterlidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü