Eğitim Sitesi

Sadaka-i Cariye Nedir? Sadaka-i Cariye Hakkında Kısaca Bilgi

Sadaka-i Cariye Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Sadaka-i Cariye:

Öldükten sonra da amel defterimize sevap yazdıran sadakaya denir. Örnek: Çeşme yaptırmak, okul yaptırmak, cami yaptırmak, köprü yaptırmak, ilim adına kitaplar yazmak. (Sadakayı Câriye)

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Duâ: Dua istemektir. İnsanın Allah'a yönelerek maddi, manevi bir şeyler istemesine dua etmek denir. Dua, Allah ile kulu arasındaki köprüdür. İnsan, duaları sayesinde her istediğinde Rabbine ulaşabilir. Kısaca dua kulun istek ve arzularını uygun bir üslupla Allah'a arzetmesidir.

    Umre: 1- Hac mevsimi dışında yılın herhangi bir zamanında Kabe'yi ve kutsal yerleri ziyaret etmeye Umre denir. 2- Sözlükte ziyaret etmek, uzun ömürlü olmak, evi mamur etmek, bir yerde ikamet etmek, Allah'a kulluk yapmak, korumak ve mal çok olmak anlamlarındaki "a-m-r" kökünden türeyen "umre" bir hac terimi olarak belirli bir zamana bağlı olmaksızın ihrama girip tavaf ve sa'y yaptıktan sonra tıraş olup ihramdan çıkarak yapılan ibadete denir. 3. Hac mevsiminin dışında, ihramlı olarak Kâbe’yi tavaf edip Safa ile Merve arasında say yaptıktan sonra tıraş olmak suretiyle ihramdan çıkarak yapılan ibadet; Kâbe ziyareti. Hz. Peygamber umre yapmayı teşvik etmiştir.

    Senet: Hadis-i Şerif'i rivayet eden kişiler zinciridir.

    Kaza Etmek: Namaz ve oruç gibi vaktinde yerine getirilmeyen bir ameli vakti dışında yerine getirmek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü