Eğitim Sitesi

Rönesans Nedir? Rönesans Hakkında Kısaca Bilgi

Rönesans Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Rönesans:

XV. yüzyıldan başlayarak İtalya'da ve daha sonra diğer Avrupa ülkelerinde hümanizmin etkisiyle ortaya çıkan, klasik ilk çağ kültürüne ve sanatına dayanarak gelişen bilim ve sanat dalıdır.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Rönesans:

Avrupa'da orta çağdan sonra hümanizmin etkisiyle oluşan ve eski Yunan ve Roma sanatının klasik öğelerine dayanan sanat çığırı, uyanış çığırı.

 

Tarih Terimi Olarak Rönesans:

1-XV. yüzyıldan başlayarak Italya'da ve daha sonra diğer Avrupa ülkelerinde hümanizmin etkisiyle ortaya çıkan, klasik Ilk Çağ kültür ve sanatına dayanarak gelişen bilim ve sanat akımı.

2- Yeniden doğuş. XVI. yüzyılda İtalya'da başlayan, Yunan ve Roma sanatına dönüş hareketi. Bilim, edebiyat, resim ve müzik gibi alanlarda gelişme ve yenilik yapma.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Rönesans:

Fransızca "yeniden doğuş" anlamına gelir. 1400'lerden 1600'lerin ortasına kadar devam eden tarihi bir dönemdir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Olgu: Kolayca anlaşılabilir, kanıtlanabilir ve bilimsel verilere dayanan bilgidir. Olgu kişiden kişiye değişmez. ● Doğruluğu araştırma yapılarak kanıtlanabilir. ● Herkes tarafından kabul edilmiştir. ● İspat edilmiş, denenmiş ve ölçülmüş verilerdir. ● Kesinlik bildirir. Örnek : - Türkiye'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'tür. - Türkiye'nin başkenti Ankara'dır. - Dünyamız, Güneş Sistemi içinde yer alan gezegenlerden biridir. - Şeker katı bir maddedir.

    Girişimci: 1. Üretim için bir işe girişen, kalkışan kimse, müteşebbis. 2. Ticaret, endüstri vb. alanlarda sermaye koyarak girişimde bulunan kimse, müteşebbis.

    Lejant: Haritalarda kullanılan sembol ve işaretlerin ne anlama geldiğini gösteren tablodur.

    Bağ-Kur: Çiftçi, esnaf, zanaatkâr gibi kendi iş alanlarını kurup buralarda çalışan insanların sosyal haklarını düzenlemek için çalışır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü