Eğitim Sitesi

Rehber Nedir? Rehber Hakkında Kısaca Bilgi

Rehber Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Rehber:

1. Kılavuz.

2. (mecaz) Birinin doğruyu bulmasına yardımcı olan, yol gösteren kimse veya şey, delil.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Rehber:

Profesyonel Turist Rehberi.

 

Kütüphanecilik Terimi Olarak Rehber:

Çoğunlukla dizi halinde (örneğin American Library Directory—Amerikan Kütüphaneleri Rehberi) basılmış olan alfabetik veya kısaca sınıflandırılmış bir düzen içinde belirli kişiler, şirketler, kuruluşlar, kurumlar, vb. hakkında iletişim bilgisi (isimler, adresler, telefon/faks numaraları, vd.) ile diğer gerekli ayrıntıların (bağlı kuruluşlar, konferanslar, basılmış eserler, üyelikler, vd.) sunulduğu bir liste. Çoğu kütüphane, güncel rehberleri referans koleksiyonlarında bulundurmaktadır.

 

    Benzer Genel Türkçe Terimleri

    Uydu: 1. Bir gezegenin çekiminde bulunarak onun çevresinde dolanan daha küçük gezegen, peyk. 2. Türlü amaçlarla yerden fırlatılan ve genellikle kapalı bir yörünge çizerek yer çevresinde dolanan araç.

    Kuvarsit: Kum taşı.

    Berrak: Duru, temiz, aydınlık, açık.

    Fizik: 1. Maddenin kimyasal yapısındaki değişiklikler dışında genel veya geçici yasalara bağlı, deneysel olarak araştırılabilen, ölçülebilen, matematiksel olarak tanımlanabilen madde ve enerji olgularıyla uğraşan bilim dalı: Fizik bilimi mekanik, ısı, ışık, elektrik ve manyetizma bölümlerine ayrılır. 2. İnsanın doğal yapısı. 3. Kişinin dış görünüşü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü