Eğitim Sitesi

Regülatör Nedir? Regülatör Hakkında Kısaca Bilgi

Regülatör Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Regülatör:

Bir makinenin görevini istenilen ölçüde tutup ayarlayabilen araç, düzenleyici.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Regülatör:

Teypte iki kasedin arka arkaya çalınması.

 

Otomobil-Araba Terimi Olarak Regülatör:

Elektrik sisteminde dinamonun çıkış voltajını ve akımını kontrol ederek, dış devreyi aşırı voltajdan ve dinamoyu aşırı akımdan koruyan düzendir.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Brown Hareketi: 1- İlk defa 1827 yılında Robert Brown gaz moleküllerinin göstermiş olduğu doğrusal ve zigzaglı hareketler üzerine çalışmalar yapmıştır. Gaz moleküllerinin bu hareketine Brown Hareketi adı verilir. Gazların bulundukları kabın her tarafına yayılmaları sürekli hareket halinde olmalarının sonucudur. 2- Gaz moleküllerinin bulundukları kap içinde gelişigüzel yaptıkları öteleme hareketi.

    Polar Kovalent Bağ: 1- Farklı iki atom arasında ortak kullanılan elektronlar iki atom tarafından farklı oranda çekilir. Elektronlar elektronegativitesi yüksek olan atoma doğru yaklaşırlar. Bu tip atomlarda kısmi bir kutuplaşma oluşur. Bunlara polar kovalent bağ denir. 2- Bağ elektronlarına sahip çıkma eğiliminin farklı olduğu atomlar arasında meydana gelen kovalent bağ.

    Kromatografi: 1-Çözücü ve ayırt edici ortam kullanarak çözünen madde karışımını bileşenlerine ayırma metodu. 2-Bazı yüzeylerin farklı maddeleri farklı derecede adsorblaması olgusuna dayanan bir ayırma tekniği.

    Denge Sabiti: Belli sıcaklıkta dengedeki bir tepkimede girenlerin ürünlere dönüşme oranını gösteren sayı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü