Eğitim Sitesi

Raşitizm Nedir? Raşitizm Hakkında Kısaca Bilgi

Raşitizm Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Raşitizm:

Kalsiyum, fosfor ve D vitamini yetersizliğinde gençlerde görülen kemik hastalığı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Raşitizm:

Çocuklarda kalsiyum,fosfor eksikliğinden veya dengesizliğinden kaynaklanan biçim bozukluğuna neden olan kemik hastalığı.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Raşitizm:

1- Özellikle süt çocuklarında D vitamini eksikliği ile kalsiyum, fosfor eksikliğinden veya dengesizliğinden ileri gelen, biçim bozukluğuna sebep olan kemik hastalığı.

2- D vitamini eksikliğinin neden olduğu, çocuklarda görülen bir hastalıktır. Kemik teşekkülünün tam olmaması nedeniyle tedavisi geciktirilmiş, ihmal edilmiş vakalarda uzun kemiklerde deformiteler teşekkül eder.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Amino Asitler: Bileşimlerinde karbon, hidrojen, oksijen ve azot olan asitlerdir. Canlı dokuların temel maddesidir. Canlı dokularda kimyasal olarak birleşerek proteinleri yaparlar.

    Antioksidan Katkılar: Oksitlenme nedeniyle oluşan bozulmayı, bayatlamayı veya renk bozulmasını geciktirerek yiyecekleri koruyan katkı maddeleri.

    Sitrüs: Limon, lime gibi meyveler.

    C Vitamini: Cildin ve bağ dokuların bütünlüğünü koruyarak genel sağlık durumunun korunmasına yardımcı olur. C vitamini de ayrıca antioksidandır ve meyve ve sebzeler ile alabilirisniz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü