Eğitim Sitesi

RAM (Random Access Memory) Nedir? RAM (Random Access Memory) Hakkında Kısaca Bilgi

RAM (Random Access Memory) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak RAM (Random Access Memory):

Rastgele erişimli bellek. İşlemci tarafından okunup yazılabilen, üzerinde bilgilerin geçici olarak tutulduğu bellek.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak RAM (Random Access Memory):

Bir bilgisayarın en genel hafıza tipidir ki bilgisayar işlemcisi (CPU) bu hafıza ile bilgisayarda açılmış ve kullanılan program ya da yazılım için bir yer tutarak işlem yapılabilmesine olanak sağlar. Buna göre ne kadar RAM o kadar fazla işlem ya da fazla program ile aynı anda çalışabilme imkanı demektir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Devirsiz Program: Devirsiz (No-Spin) programda, yıkama programı bittikten sonra makine suyu boşaltır ama döndürerek sıkmaz. Bu sayede kırışıklıklar engellenir ve giysileriniz korunur.

    WaveDOM Crispy (Sulu) Pişirme Fonksiyonu: Mikrodalganın içindeki paslanmaz çelik tabak, yiyeceklerin altının sulu ve üstünün de hafif kızarmış şekilde pişirilmesini sağlar.

    LED TV: İng. Light Emitting Diode (Işık Yayan Diyot) Arka aydınlatmasında LED teknolojisinin kullanıldığı düz panel ekranlarda uygulanan görüntüleme teknolojisidir. LED TV, Light-emitting dioedes (LEDs) olarak da bilinmektedir, aynı zamanda LED televizyonlar için Led arkadan aydınlatmalı LCD televizyonlar da denilmektedir.

    High Definition (HD): “Yüksek çözünürlükteki görüntü” olarak tanımlanabilir. HD görüntülerin çözünürlüğü (dolayısıyla detayları) SD görüntülerden daha yüksektir. Bunun neticesinde, HD uyumlu olan (yani yüksek çözünürlüklü) televizyonlarda ve monitörlerde izlenen HD görüntüler, SD yayınlara göre daha yüksek detay sunar ve görüntünün derinliği, keskinliği daha fazla, renkleri daha canlı olacaktır. HD görüntüler 1280×720 (720p) çözünürlükte olabileceği gibi, 1920×1080 (1080i/1080p) çözünürlükte de olabilir. Bu fark, alacağımız görüntü kalitesi ve tercih etmemiz gereken televizyon üzerinde etkili olacaktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü