Eğitim Sitesi

QVGA (Quarter-VGA) Nedir? QVGA (Quarter-VGA) Hakkında Kısaca Bilgi

QVGA (Quarter-VGA) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak QVGA (Quarter-VGA):

320×240 boyutlu bir çözünürlüğü ifade eder.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Asa: Fotoğraf makinesi filminin ışığa olan duyarlılığını gösteren standart bir ölçü birimidir. Rakam ne kadar yüksekse filmin duyarlılığı artar, rakam düşükse duyarlılık azalır.

    Atmosferik perspektif: Atmosferde oluşan sis ve pus gibi meteorolojik olayların fotoğrafta yarattığı uzaklık ya da derinlik duygusu. Sis ve pus havada zaten var olan ve tüm filmlerin aşırı derecede duyarlı oldukları morötesi ışınları olağanüstü derecede artırır. Bu ise duyarkat üzerinde genel bir yoğunluk yaratır. Sonuçta çekime konu olan cisimler uzakta, silik, ayrıntıdan yoksun ve belli belirsiz görülürler. İşte buna da atmosferik perspektif denilmektedir.

    Tek banyo (monobath): S-B filmlerde hem geliştirme hem de saptama işlemlerinin aynı anda yapıldığı banyo türüdür. Çabuk ve kolay bir yöntem olmakla birlikte, geliştirme işleminin kontrol dışına çıkması nedeniyle pek yaygın olarak kullanılamamaktadır.

    BMP: (Bitmap Formatı) TIFF formatına çok benzemekle birlikte yalnızca Windows altında çalışabilen dijital bir dosya türüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü