Eğitim Sitesi

Pürüzsüz Nedir? Pürüzsüz Hakkında Kısaca Bilgi

Pürüzsüz Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Pürüzsüz:

Pürüzü olmayan.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Esnek: Bir dış gücün etkisi altında uzamak, kısalmak, eğrilmek gibi biçim değişikliklerine uğradıktan sonra, etkinin kalkmasıyla eski biçimini alabilmek özelliğinde olan, elastiki.

    Ozon: Oksijen elementinin atomlu izotopu durumunda olan ozon, açık mavi ve kokulu bir gazdır. Yoğunluğu, oksijenin yoğunluğunun bir buçuk katı ve sudaki çözünürlüğü, oksijenden daha fazladır. Oksijenin elektrolizi ile elde edilir. Yeryüzünde yaşayan canlılar için büyük tehlike oluşturan güneşin ultraviyole ışınları ve radyasyon etkisinden canlıları atmosferdeki bu ozon tabakası korur. Ultraviyole ışınlar havadaki oksijeni moleküllerini parçalayarak atom haline dönüştürür. Yalnız kalan bu atomlar da diğer oksijen molekülleri ile birleşerek ozon haline gelirler. Ardı ardına olan bu oluşum sırasında radyasyon absorbe edilerek tutulur.

    Ribozom: Hücrede endoplazmik retikulumun üzerinde bulunan, protein sentezleyen yapılar.

    Yapay Çevre: İnsanlar yaşadıkları doğal çevreyi ihtiyaçları doğrultusunda değiştirmiştir. Bu amaçla insanlar çeşitli binalar, oyun parkları, hayvanat bahçeleri, seralar, köprüler ve barajlar yapmışlardır. İnsanların oluşturduğu ve doğada kendiliğinden bulunmayan çevreye yapay çevre denir. Yapay çevrenin özellikleri; - İnsanlar tarafından oluşturulur. - Yapay çevrede daha az canlı çeşidi vardır. - Yapay çevrelerde hava kirliliğine rastlanabilir. - Yapay çevrede insan ve araçlara sık rastlanır. - Alışveriş merkezleri, mağazalar, parklar, hayvanat bahçeleri, binalar ve çevresi, havuzlar, spor alanları örnek verilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü