Eğitim Sitesi

Protozoa Nedir? Protozoa Hakkında Kısaca Bilgi

Protozoa Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Protozoa:

Amoeba, ciliata, flagellata ve sporozoa'yı kapsayan tek hücreli hayvanların filumu.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Adaptasyon: 1-Belirli çevre koşullarında canlının yaşama ve üreme şansını artıran çevreye uyumunu sağlayan ve kalıtsal olan özellikleri. 2-Bir canlının kendi çevresine uyması, uymayı gerçekleştiren olaylar, canlının çevresi içinde yaşamasına olanak veren özellik. 3- Evrimsel biyolojide, bir canlının yaşamını sürdürmesini ve üremesini olası kılan belirli bir yapı, fizyolojik bir süreç ya da davranış. 4- Canlıların değişen çevre koşullarına karşı yaşama ve üreme şansını artıran uyum yeteneğidir.

    Jel: Katı faz içerisinde sıvı fazın yayıldığı koloidal sistem.

    Çekirdek: - Hücrenin yönetim ve kalıtımından sorumlu merkezidir. - Prokaryot hücrelerde bulunmaz. 4 kısımdan oluşur - Çekirdek Zarı - Çekirdek Sıvısı - Çekirdekçik - Kromatin Ağ

    Geviş Getirme: 1- Koyun, keçi, sığır, deve gibi hayvanlar, kopardığı otları çiğnemeden yutarlar. Dinlenme sırasında, çiğnemeden yuttuğu otları lokmalar halinde ağzına getirip tekrar çiğnemeye başlarlar. Bu olaya geviş getirme denir. 2- Börkenekte bulunan besinlerin küçük miktarlarda yemek borusu yardımıyla tekrar ağıza getirilerek çiğnenmesi olayı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü