Eğitim Sitesi

Port Tarama Nedir? Port Tarama Hakkında Kısaca Bilgi

Port Tarama Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Port Tarama:

Bir bilgisayar üzerindeki portların, o bilgisayarda hangi ağ servislerinin çalıştığının hızlıca anlaşılması için teker teker yanıt verip vermediğinin kontrol edilmesidir. Bu işlem otomatik yazılımlar sayesinde kısa sürede gerçekleştirilebilmektedir. Tarama işlemi sonucu saldırgan bilgisayarda hangi açıklıkları kullanabileceği hakkında bilgi sahibi olur.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Freenet: Ücretsiz ağE-posta bilgi hizmetleri, etkileşimli iletişim ve konferans gibi işlevleri olan halke açık sistemlere verilen isim. Freenet'ler kişiler ve gönüllüler tarafından finanse edilir. A.B.D. freenet'leri bilgisayarla iletişimi halka açık kütüphaneler gibi yaygın hale getirmeye çalışan NPTN (National Public Telecomputing Network) üyesidirler.

    GUI (Graphical User Interface): Grafik Kullanıcı Arabirimi.

    Search Engines: Kişileri istedikleri bilgiye veya web sayfasına ulaştırmayı amaçlayan İnternet tarayıcı servisleridir. Dünya çapında en büyük arama motoru https://www.google.com.tr sitesidir.

    VERONICA: Nevada Üniversitesinde geliştirilmiş olan Veronica (Very Easy Rodent Oriented Net-Wide Index to Computerized Archives) binlerce gopher servisindeki her bir menü maddesini içeren devasal bir veritabanıdır. Devamlı güncellenen Vernonica veritabanı, birçok gopher menüsünden bulunabilir. Internet dahilindeki Gopher sitelerinin %99'unun kayıdı bulunan Veronica Gopher adresi arayanların ilk uğradıkları nokta olmakta.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü