Eğitim Sitesi

Palandöken-97 Nedir? Palandöken-97 Hakkında Kısaca Bilgi

Palandöken-97 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Palandöken-97:

Bitki boyu uzun, Başaklar orta sık yoğunlukta, iğ şeklinde, beyaz ve kılçıklıdır. Daneler yumurta şeklinde ve beyazdır. 1000 tane ağırlığı 34 gramdır. Kışlık olan çeşidin soğuğa dayanımı iyidir. Yapay ve doğal koşullarda, kahverengi pasa orta dayanıklı, diğer pas ve hastalıklara ise dayanıklı ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Sarı Kıvrım: Tohumun çimlenmesinde toprak yüzeyine çıkmasını etkileyen olumsuz şartlar bulunmaktadır. İşte bu olumsuz şartların etkisiyle çimlenen tohum toprak altında kalarak kıvrılır. Buna sarı kıvrım olayı denir. Sarı kıvrıma sert tabaka, kaymak tabakası ya da tohumun istenen ölçülerden daha derine ekilmesi sarı kıvrıma sebep olur.

    Brüt Kar: Üretimin gayri safi gelirinden üretim harcamaları çıktıktan sonra kalan fark.

    Pehlivan: Sapları orta uzunlukta, başaklar beyaz, Dane, dış görünüş olarak Bezostajaya benzer fakat rengi daha koyu kırmızı olup taneleri daha iricedir. Ekmeklik kalitesi iyidir. 1000 tane ağırlığı 36-37 gramdır. Yapay ve doğal koşullarda sarı pasa dayanıklı, sürmeye hassas, kahverengi pasa toleranslı kırmızı yarı sert ekmeklik buğday çeşidi.

    Geniş Spektrumlu Pestisit: Etki alanı çok geniş olan birçok hastalık veya hastalık etmenini etkileyen pestisitlerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü